T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / ŞEBİNKARAHİSAR - Şebinkarahisar Rehberlik ve Araştrma Merkezi

İLÇEMİZ OKULLARINDA GÖREV YAPAN İDARECİ VE REHBER ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK PSİKOSOSYAL KRİZE MÜDAHALE İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

İlçemizde Görevli Okul İdareci ve Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere Yönelik Psikososyal Krize Müdahale Ekiplerinin Yaşanan Olası  Vakalarla İlgili Giresun İl Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile irtibat kurularak Seminer Düzenlenmiştir.

 

 

      28 Şubat 2024 Çarşamba Günü İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda iki oturumlu seminer düzenlenmiştir. Seminer, Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli Psikolojik Danışmanlar Ahmet YILMAZ ve Umut ŞAHİN’in sunumuyla gerçekleştirildi. Okullarda karşılaşılan Psikososyal Krize Müdahale vakalarıyla karşılaşılması durumunda yapılması gerekenler ile ilgili; Kriz Öncesi- Anı- Sonrası olmak üzere üç ana başlıkta okul idarecilerine bilgilendirme yapılmıştır. Okul İdaresinin krize müdahale ilgili durumlarda İş Akış Şemasını hayata geçirilmesi ile ilgili önemli bilgiler verilmiştir. Ayrıca göreve yeni başlayan Rehber Öğretmenlerimize de böyle bir durumla karşılaşıldığında gerek kendilerinin, gerek okuldaki ekiple gerekse okul idaresiyle nasıl hareket edileceği hususunda bilgi verilmiştir. Ayrıca rehber öğretmenlerimize rapor yazma teknikleri, Okul Rehberlik Servislerinin görev ve sorumluluk alanları ve Rehber Öğretmenlerin okullarda oluşturulan diğer ekip ve kurullardaki görevleri hakkında bilgiler verilmiş; deneyimler paylaşılmıştır. Verimli geçen seminerde bilinmeyenler öğrenildi; yenilenen usul ve esaslar hakkında bilgiler edinildi.

       Sunumu gerçekleştiren Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli Ahmet YILMAZ ile Umut ŞAHİN Beye, kurum müdürü Sedat SARIGÜL’e teşekkürü bir borç biliriz.

05-03-202405-03-202405-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 10:54 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 0  kişi beğendi